Читај ми!

Први корак ка изградњи ауто-пута Рума - Нови Сад

Представници републичке и покарајинске власти потписали протокол о припреми пројекта изградње ауто-пута Рума - Нови Сад. Министар регионалног развоја Игор Мировић и покрајнски премијер Бојан Пајтић сагласили су се да је добро што су разлике оставили иза себе.

У Влади Србије потписан је протокол о припреми пројекта изградње ауто-пута од Руме до Новог Сада. Током наредне године биће израђена комплетна пројектна документација за овај пројекат.

Протокол су потписали министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић, председник Владе АП Војводине Бојан Пајтић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник општине Ириг Владимир Петровић, председник општине Рума Драган Панић, директор "Коридора Србије" Дмитар Ђуровић и директор "Путева Србије" Зоран Дробњак.

Мировић је на конференцији за новинаре рекао да је незахвално прогнозирати колика ће бити вредност радова и када ће ауто-пут бити завршен.

Према његовим речима, постоје две варијанте финансирање овог пројекта, кредит под веома повољним условима или концесија.

Важно је да смо се договорили  и да постоји континуитет и да од данас имамо напредак на пројекту, истакао је Мировић.

Важно је да смо се сви окупили око реализације овог пројекта, што показује озбиљност и заједничку намеру да овом послу приступимо професионално, рекао је Мировић.

Према његовим речима, важно је да постоји комплетна пројекта документација која ће бити основ за реализацију изградњу ауто-пута.

Мировић је истакао да је важно што су сви потписници разлике оставили иза себе, "чиме се демонстрира снага да се конкретним пројектима ради у корист грађана".

Пајтић је рекао да је за два минута договорено потписивање протокола и "упркос разликама које постоје, чврсто смо решени да реализизацију овог пројекта наставимо".

Ово је историјски пројекат, рекао је Пајтић и нагласио да ће овај пројекат створити предуслове за развој Јужне Бачке и Срема, за привлачење инвестиција и да сачува Фрушку Гору, једини национални парк у Војводини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи