Читај ми!

"Железнице" смањиле губитак

Захваљујући уштедама, губитак "Железница Србије" у 2013. смањен за 66 одсто, рекао директор тог предузећа Драгољуб Симоновић. После Божића поново се уводи воз на релацији Краљево-Крушевац, а у марту почињу радови на прузи Београд-Панчево и станици Прокоп у Београду, најавио је Симоновић.

Генерални директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић рекао је да је то предузеће у 2013. години смањило губитак за 66 одсто на 4,3 милијарде динара захваљујући уштедама.

Симоновић је на годишњој конференцији за новинаре рекао да су расходи "Железница Србије" у 2013. години смањени за 18 одсто, односно за седам милијарди динара, док су приходи повећани за 5,3 одсто или 600 милиона динара. 

Према његовим речима, само трошкови службених путовања у Србији смањени су за 112 милиона динара, трошкови репрезентације 22 милиона динара (270 одсто), а трошкови девизних дневница за 270.000 евра (око 30 милиона динара).

Симоновић је истакао да не очекује да ће бити смењен са челне позиције у том предузећу, јер сматра да је постигао добре резултате, али да је то на Влади Србије да оцени.

Директор "Железница" је одбацио и наводе појединих медија да је у предузећу запослио "пола Врчина" у којем је рођен, и прецизирао да је током 2013. године из тог места запослено 10 људи, углавном на позицијама пружних радника.

Симоновић је најавио да ће за Божић, 7. јануара после више од 10 година, у саобраћај бити поново уведен воз на релацији Крушевац-Краљево.

"Железнице Србије" су у 2013. години превезле 18 милиона путника, што је 1,4 милиона путника више него у 2012, док је у теретном саобраћају превезено 10,55 милиона тона робе, што је за 11,6 одсто више него годину раније, навео је Симоновић.

Како је истакао,у марту ће почети радови на прузи Београд-Панчево, који ће се финансирати из руског кредита, као и радови на железичкој станици Прокоп у Београду, који ће се финансирати из кувајтског кредита од 26 милиона евра.

Симоновић је рекао да су "Железнице" већ рашчистиле поједине локације за реализацију пројекта "Београд на води" и да су на тим деловим остале само шине, које могу да се уклоне за три месеца.

Генерални директор "Железница Србије" указао је на то да је предузеће од 1. јануара требало да функционише по новим принципима огранизације, са одвојеним делом за инфраструктуру и саобраћај, али да је то одложено до половине 2014.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи