Читај ми!

Мировић: Више пажње неразвијеним подручјима

Министарство регионалног развоја ће у 2014. већу пажњу посветити неразвијеним подручјима, каже министар Игор Мировић. Потпуно напуштен концепт финансирања политички подобних пројеката, понавља Мировић, додајући да ће се пројекти оцењивати по степену економичности, а не по политичкој линији.

Министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић најавио је да ће се неразвијеним подручјима посветити много већа пажња, биће више средстава и акција, заједничких и регионалних пројеката који ће повезати градове и општине.

"За то је обезбеђен новац и утврђена је политичка оријентација да пажњу јавности, свих министарстава и надлежних, усмеримо на та подручја", рекао је Мировић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, питања неразвијених подручја и она која имају социјални карактер у тим крајевима, јесу међу најважнијима у држави и посветиће им се много више пажње него раније.

Говорећи о напуштању финансирања политички подобних пројеката, Мировић је рекао да то значи да "пројекат оцењујемо пре свега по степену економичности и колико утиче на локални и регионални економски развој", а не да ли и који политичар долази из којег краја и из које је странке челник неке општине.

Такав концепт, објашњава Мировић, потпуно је напуштен и "сваки пројекат можемо да бранимо аргументима".

На питање шта се може очекивати о равномерном регионалном развоју с обзиром на то да је министарство добило мање новца него прошле године, Мировић је рекао да је то тачно, али да се морају користити нови механизми, нове алатке које ће допринети равномерном регионалном развоју, мислећи при томе на приватно-јавно партнерство.

Говорећи о потписивању протокола о изградњи саобраћајнице од Руме до Новог Сада, Мировић је рекао да ће њиме бити дефинисани услови под којима ће се завршити пројектна документација за изградњу тог значајног коридора.

Мировић је објаснио да је у министарству затекао недовршени посао, односно без пуне пројектне документације, о чему је разговарао и са представницима других нивоа власти - са Покрајином Војводином, Градом Новим Садом, општинама Рума и Ириг и да је договорено да се пре свега у потпуности заврши пројектна документација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи