Читај ми!

Рекордна година аеродрома "Никола Тесла"

У 2013. години аеродром "Никола Тесла" постигао је рекордан број путника у историји. Доласком нове авио-компаније "Ер Србије", саобраћај у 2014. може да буде већи 60 одсто. Инвестиције се ове године мере дестинама милиона евра.

Аеродром "Никола Тесла" у 2013. години постигао је рекордан број путника у историји. Чак 3.540.000 путника у овој години користило је услуге те ваздухопловне луке, а први пут смо престигли по броју путника и аеродором у Софији. Аеродром Београд има путника годишње колико Љубљана и Загреб заједно, а доласком нове авио-компаније "Ер Србије", саобраћај у 2014. може да буде већи 60 одсто.

Инвестиције у аеродром "Никола Тесла" ове године мере се десетинама милиона евра. Набављено је и монтирано шест нових авиомостова и проширена платформа за пријем авиона за 26 000 квадратних метара.

Реконструише се по зонама и транзитни део, уређују ресторани, кафићи, продавнице и повећава простор за фри шоп радње. У последњој четвртој фази биће изграђен и други спрат, са којим ће аеродром имати капацитет од осам милиона путника годишње.

"Према објављеном реду летења за наредни период београдски аеродом без дилеме у 2014. години оствариће највећи напредак, односно имати највећи пораст путника у односу на све предстоничке аеродоме у Европи", каже директор аеродрома "Никола Тесла" Велимир Радосављевић.

За следећу годину са Београдског аеродрома најављено је, после више година, директно летење за Барселону и Лисабон. Скоро свакодневно у Директорат за летење Србије и Црне Горе пристижу пријаве за чартер саобраћај за следећу сезону

"Број путника са београдског аеродома, наравно Ниш не ради јер нема редован саобраћај, је у порасту. Мислим да је новембар био у порасту са 23 одсто у односу на прошлу годину и надамо се да ће се тај тренд наставити и у 2014. години", рекао је в.д. директора Дирекције цивилног ваздухопловства Србије Милан Живановић.

Како се процењује, сама "Ер Србија" са својим претходником ЈАТ-ом у 2013. години треба да превезе око 1.400.000 путника. Тај број биће много већи у 2014., јер се очекују транзитни туристи којима ће Београд бити само успутна станица из југоисточне Европе ка Блиском истоку, Индији, Јапану, Кини и Аустралији, где линије има "Етихад", који је партнер "Ер Србији".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи