Антић: Неприхватљиво поскупљење путарина

Поскупљење путарина у Србији није прихватљиво, рекао Александар Антић. Министар саобраћаја се залаже да се део средстава од акцизе за гориво, као и проценат од осигурања возила поново усмери у Фонд за одржавање путева и безбедност саобраћаја.

Министар саобраћаја Александар Антић оценио је да је поскупљење путарина у Србији неприхватљиво. 

У саопштењу Министарства саобраћаја се наводи да Антић зна да постојећа средстава за одржавање путева и безбедност саобраћаја нису довољна и да су значајно мања него пре неколико година, али да повећање цене путарина не може да се прихвати.

"Не могу да прихватим да се та недостајућа средства налазе тако што ће се трошак превалити преко леђа грађана", истакао је Антић.

Министарство саобраћаја разматра више опција како да се надоместе средства која недостају Јавном предузећу "Путеви Србије" за одржавање путева, наводи се у саопштењу.

У склопу тога "Путеви Србије" су обавезни да спроведу целовиту и озбиљну анализу свог укупног пословања, која би показала колики је износ недостајућих средстава. Анализа треба да укаже да ли постоје непотребни трошкови као и да предложи мере које би омогућиле рационализацију и сагледавање унутрашњих резерви предузећа, наводи се у саопштењу.

Антић је рекао да се он, као и стручњаци из области саобраћаја, залажу да се део средстава од акцизе за гориво, као и проценат од осигурања возила поново усмери у фонд за одржавање путева и безбедност саобраћаја.

"Ми смо једина земља у региону која нема тај извор средстава намењен у срвху бриге о стању на путевима", рекао је Антић.

Вршилац дужности генералног директора "Путева Србије" Зоран Дробњак најавио је да ће то јавно предузеће после Нове године поднети Влади захтев за повећање цене путарине у просеку за 20 одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи