Читај ми!

Иван Симич поднео оставку

Вршилац дужности директора Пореске управе Србије Иван Симич поднео оставку на ту функцију. Симич оценио да Пореска управа ради добро, да су успешно спроведене многе реформе и побољшано пословање, и да први пут Пореска управа све пореске обвезнике третира једнако.

Иван Симич је саопштио да је поднео оставку на функцију вршиоца дужности директора Пореске управе Србије.

"Након дуготрајног размишљања и анализе свих догађана у последњих месец дана, одлучио сам да поднесем оставку", навео је Симич у писаној изјави достављеној медијима.

Симич је оценио да Пореска управа ради добро, да су успешно спроведене многе реформе и побољшано пословање, и да први пут Пореска управа све пореске обвезнике третира једнако.

"Пореска управа је ове године наплатила највише пореза у историји пословања. Ова година ће по ефикасности наплате бити једна од најбољих, а електронско пословање постаје саставни део пословања пореских обвезника, што је и био мој превасходни циљ", рекао је Симич.

Симич је рекао да се нада да ће ново руководство Пореске упаве наставити предвиђене реформе и завршити их до краја 2014. године.

Захвалио је свим запосленима у Пореској управи који су дали допринос реформама као и пореским обвезницима, рачуновођама, Привредној комори Србије и другим удружењима за успешну сарадњу.

"Захваљујем се бившем министру финансија и привреде Млађану Динкићу за храброст и одлучност да ме доведе у Србију, садашњем министру финансија Лазару Крстићу што ми је омогућио да завршим реформе предвиђене за ову годину, као и Влади Србије, која ми је указала поверење именовањем за в. д. директора Пореске управе", навео је Симич.

Министарство финансија Србије претходно је саопштило да је договор да Симич поднесе оставку постигнут након дуготрајне и детаљне анализе пословања Пореске управе и разговора министра финансија Лазара Крстића са Симичем.

То министарство је, како се наводи у саопштењу, захвално Симичу на свим напорима које је као директор уложио у унапређење рада Пореске управе.

Министарство финансија саопштиће до уторка, 31. децембра, предлог за именовање на дужност новог в. д. директора Пореске управе.

Иначе, Симич је као порески стручњак из Словеније дошао у Србију у августу 2012. године, на место саветника тадашњег министра финансија Млађана Динкића.

У фебруару 2013. именован је за вршиоца дужности директора Пореске управе и за то није добијао плату у Пореској управи, већ је наставио на прима хонорар преко УНДП-а.

Симич је раније рекао да постоји позадина због чега га је Фискални савет Србије "прогласио најлошијим директором Пореске управе", односно проценио да је овогодишња наплата пореза лоша, као и што је у једном дневном листу на насловној страни обајављено да прима две плате.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи