Радуловић и Симич реформатори године

Саши Радуловићу и Ивану Симичу уручена признања "Реформатор године" у категорији "Министар", односно "Руководилац регулаторног тела", које додељује НАЛЕД. "Шампиони локалног развоја" Беочин, Нови Сад, Ниш, Вршац и Звездара.

Министру привреде Саши Радуловићу и вршиоцу дужности директора Пореске управе Ивану Симичу уручена су признања Реформатор године за 2013, које додељује Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), на свечаној церемонији у згради Југословенске кинотеке у Београду.

Радуловић, реформатор године у категорији "Министар", највише је допринео поправљању пословног амбијента у Србији у овој години и заслужан је за покретање иницијативе за измену четири системска закона, који би требало значајно да олакшају услове пословања.

"Његово Министарство креирало је нове законе о приватизацији и стечају и активно учествовало у изменама Закона о раду и Закона о планирању и изградњи, пресудно важних за брже привлачење инвестиција, као и за решавање питања предузећа у реструктурирању и стечају", наводи се у саопштењу.

Радуловић је направио и велики помак у јачању транспарентности рада и трошења средстава пореских обвезника, како у Министарству привреде, тако и у другим државним институцијама преко којих се дистрибуирају субвенције привреди.

Како се наводи, осмислио је и спровео значајан подухват сагледавања стања у предузећима са власничким уделом државе кроз систем личних карти.

На овим реформским активностима Радуловић је у великој мери сарађивао са НАЛЕД-ом, с којим ће и даље радити на спровођењу заједничких приоритета - смањење пореског оптерећења зарада и завршетак гиљотине прописа, констатовао је Управни одбор НАЛЕД.

Симич, реформатор године у категорији "Руководилац регулаторног тела", покренуо је виталне пројекте и иницијативе како би обезбедио лакши административни поступак пријаве пореза, видљивост у раду Пореске управе и амбијент за даље реформе пореског система.

"Иницирао је и пројекте обједињавања наплате пореза и доприноса, "он лајн" пријаву ПДВ и пореза на имовину, као и контролу кинеских радњи, а започео је и припреме за унапређење система фискализације", каже се у саопштењу.

У одлуци о избору Симича, Управни одбор НАЛЕД показује спремност за заједнички рад, активности и реформе које спроводи, у једном делу је базирао на основу консултација са Алијансом и комуникације са привредницима и општинама коју је остварио на скуповима НАЛЕД.

Беочин, Нови Сад, Ниш, Вршац и Звездара изабрани су за "Шампионе локалног развоја" на конкурсу НАЛЕД и Радио-телевизије Србије, спроведеном у циљу избора најбољих пракси локалних самоуправа.

Вицешампионска места припала су Смедереву, Крушевцу, Старој Пазови, Оџацима и Књажевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи