Читај ми!

Јаснији рачуни за струју од Нове године

Од Нове године рачуни за струју биће разумљивији, најављују надлежни. Примена нових рачуна за струју мора бити бржа, захтева министарка енергетике.

Грађани би коначно од првог јануара требало да добију рачуне за струју које ће моћи да разумеју. Новина је и да ЕПС улази у реорганизацију и мења начин управљања предузећем.

Планирано је да "Електропривреда Србије" до пролећа промени статус, односно да из јавног преузећа пређе у акционарско друштво. Нови статут доноси већу контролу и казне за оне који га не поштују, а рад свих делова ЕПС-а биће под оштром лупом.

"Другим речима, имамо двонивовско управљање. Значи, Надзорни одбор, Одбор извршних директора и, наравно директор предузећа - и то је усклађивање са Законом о јавним предузећима", каже председник Надзорног одбора ЕПС-а Аца Марковић.

"Акценат ће бити стављен на мерење одговорности и успешности пословоства. А оно што је за мене најбитније јесте да ћемо се коначно приближити томе да ће одговорност имати име и презиме. То јест, неће Надзорни одбор бити више коришћен као покривач неких радњи и неефикасности", тврди в. д. генералног директора ЕПС-а Александар Обрадовић.

ЕПС није више монополиста, јер се од 1.јануара тржиште струје још више отвара. Министарка енергетике тражи бржу примену нових, јаснијих, рачуна за струју.

"Морам да признам да је ЕПС снабдевање доставило, на захтев Министарства, предлог новог рачуна за струју, за који сам ја рекла да мора да буде такав да људи који немају никакву школу могу да га разумеју. Нисмо још задовољни како тај рачун изгледа", истиче министарка енергетике Зорана Михајловић.

Како каже, рок је да се до краја недеље побољша изгледу рачуна, у смислу да се тачно види колико се потрошило, колико треба да се плати, и оно што је обавеза по закону. Објаснила је да је ЕПС Снабдевање предложило такозвани ирски модел.

Пословодство ЕПС-а поручује да је снабдевање струјом стабилно и да се ни у наредном периоду не очекују проблеми.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи