Приватизациони проспект за "Галенику"

Заинтересовани за куповину капитала "Галенике" могу да доставе писмо Агенцији за приватизацију у наредних 30 дана. Већински власник је држава Србија, са уделом од 85 одсто. Пословни приходи износили су на крају 2012. године 4,41 милијарду динара, а расходи 7,1 милијарду динара.

Агенција за приватизацију Србије објавила је приватизациони проспект и одлуку о реструктурирању фармацеутске компаније "Галеника".

Укупна актива "Галенике" на крају 2012. године износила је 24,20 милијарди динара (212,78 милиона евра), вредност сталне имовине 14,52 милијарде динара (127,67 милиона евра), а обртне имовине 4,48 милијарди динара (39,40 милиона евра).

Пословни приходи износили су 4,41 милијарду динара (39 милиона евра), а расходи 7,1 милијарду динара (62,83 милиона евра).

У власништву "Галенике" су објекти површине 38.101 квадратни метар и земљиште од 366.591 квадрат. Већински власник је држава Србија, са уделом од 85 одсто.

Писма о заинтересованости за куповину капитала "Галенике" треба да се доставе Агенцији за приватизацију и том предузећу у року од 30 дана.

Приватизацији ће претходити поступак реструктурирања "Галенике" којим ће се предвидети предмет и начин продаје, што је у складу са иницијативом Министарства привреде од 14. новембра 2013.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи