"Хенкел" гради нови погон

Компанија "Хенкел Србија" почела је градњу новог погона за кућну хемију вредног 30 милиона евра и у којем ће бити запослено 100 нових радника.

Око 100 нових радника биће запослено у новом погону компаније "Хенкел Србија" за кућну хемију вредном 30 милиона евра. Руководство те фирме, која запошљава 300 радника и која је у Србију уложила 130 милиона евра, жели да Крушевац и Србија буду место одакле ће се извозити у цео свет.

После дистрибутивног центра најављен је и погон који ће почети да ради наредне године са најиновативнијом производњом кућне хемије.

Директор "Хенкел Србија" Криштоф Тил рекао је да је у последњих десет година та компанија подигла ниво производње неколико пута.

"У исто време трудимо се да будемо социјално одговорни преко потпуног освајања најстрожих стандарда квалитета. За по 20 одсто смо побољшали енергетску ефикасност и еколошке стандарде попут смањења потрошње воде и прераде отпада", навео је Тил.

Према његовим речима, будући да та компанија извози 40 одсто призводње и даље ће ићи у том правцу, то јест извозиће широм Европе.

Иако истичу да су задовољни квалитетом рада наших стручњака верују да ће најављени закон о раду и почетак преговора о чланству у Европској унији још више допринети пословној клими.

Осим дистрибутивног центра који је у септембру почео да ради у који је инвестирано четири милиона евра, извозној експанзији доприноси и идеалан географски положај земље.

Директор "Хенкел Крушевац" Феликс Сводоба рекао је да компанија јача производне капацитете у Крушевцу новим фабрикама.

"Нови погон кућне хемије почеће да ради средином наредне године по свим стандардима енергетске ефикасности. За сада извозимо у 19 земаља. Опслужујемо 55 милиона корисника, али фабрике у Инђији и Крушевцу постају стратешки значајни производни центри", навео је Сводиба.

Већ идуће године у новом погону запослиће се још 100 радника, што је према речима руководства фирме, допринос локалној самоуправи, али и Србији у целини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи