Радна група за Војводину до краја године

До краја године биће основана радна групе која ће се бавити проблемом финансирања Војводине, саопштило Министарство финансија. Састанци ће се одржавати у складу са реалним потребама, али не ређе од једном месечно.

Радна група која ће се бавити проблемом финансирања Војводине биће основана и одржаће конститутивну седницу до краја године, саопштило је Министарство финасија Србије.

To je, како се наводи на сајту Министарства, договрено на састанку министра финансија Лазара Крстића и министра за регионални развој и локалну самоуправу Игора Мировића са председником Скупштине Покрајине Војводине Иштваном Пастором, секретаром Скупштине Војводине Милорадом Гашићем и покрајинским секретаром за финансије Зораном Радоманом.

Истиче се да су сви учесници састанка сагласни да се састанци радне групе одржавају "према динамици која ће одражавати реалне потребе, али не ређе од једном месечно".

Како је прецизирано, радна група ће се бавити финансирањем Аутономне Покрајине Војводине у ширем контексту, узимајући у обзир, како Закон о финансирању покрајине, тако и надлежности Војводине и обавезе које из те надлежности произилазе.

Финансирање Војводине и уопште проблем финансирања локалне самоуправе биће решавани у склопу свеобухватне реформе која подразумева и Закон о утврђивању надлежности Војводине, Статут те покрајине, али и законе о буџетском систему и финансирању локалних самоуправа.

Претходно је у новембру 2012. формирана Радна група за израду закона о финансирању Војводине, на чијем челу је био тадашњи министар финансија Млађан Динкић, али није одржала ниједан састанка.

Најављивано је ће радна група у првој половини ове године припремити предлог закона о финансирању Војводине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи