Дачић: Очекујемо реалан раст БДП-а

Реформе у Србији добар пут да се осигура економска одрживост и финансијска стабилност, оценили су премијер Србије Ивица Дачић и представници Европске централне банке. Влада у наредној години очекује реални раст БДП-а, истиче Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић и представници Европске централне банке (ЕЦБ) оценили су да су реформе у Србији добар пут да се осигура економска одрживост и финансијска стабилност, саопштила је Влада Србије.

Дачић је у разговору са представницима ЕЦБ изјавио да је влада посвећена смањењу инфлације и ограничавању јавне потрошње и реформама које подстичу раст, конкурентност и извоз.

Он је рекао да су приоритети владе инвестирање у пољопривреду и оживљавање индустрије и да у наредној години очекује реални раст Бруто друштвеног производа (БДП), наводи се у саопштењу.

Влада инсистира на реформама тржишта рада, државне управе, система субвенција, образовања, здравства и пензионог система, изјавио је Дачић и изразио очекивање да ће структурне реформе осигурати економски раст, наводи се у саопштењу владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи