"Фијат 500Л" на гас почетком 2014.

У фебруару или марту нова верзија "фијата 500Л" на гас у крагујевачкој фабрици аутомобила, најавио први човек ФАС-а Антонио Чезаре Ферара. Могућ извоз на руско тржиште и отварање нових радних места, каже Ферара.

Нова верзија "фијата 500Л" са погоном на течни гас почеће да се производи током фебруара или марта наредне године у фабрици аутомобила у Крагујевцу, јавља дописник РТС-а из тог града.

Директор компаније "Фијат аутомобили Србија" Антонио Чезаре Ферара рекао је новинарима у Крагујевцу да очекује да ће Влада Србије постићи договор о извозу возила на руско тржиште, што ће, како је рекао, створити могућност за отварање нових радних места.

"Свесни смо да се на томе ради, али да наилазе и на препреке с друге стране", рекао је Ферара.

Према његовим речима, крагујевачка фабрика је испунила све планирано у 2013. години, лансирајући све моделе и моторе аутомобила.

У овој години требало би да буде произведено укупно између 100.000 и 120.000 "фијата 500Л", од чега је 20 одсто извезено за америчко тржиште, навео је Ферара, подвлачећи да се производња уклапа у предвиђене оквире.

Према подацима Министарства финансија Србије, за 10 месеци ове године "Фијат" је извезао возила укупне вредности 1,282 милијарде евра, што је компанију сврстало на прво место листе највећих српских извозника.

Стручњаци процењују да би аутомобилско тржиште у 2014. години требало да порасте од 1,5 до 2,5 одсто. У италијанско-српској компанији кажу да су спремни за већу потражњу.

"Фијат аутомобили Србија" запошљава 3.050 радника.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи