Читај ми!

Симич: Не примам две плате

До краја године одлучићу да ли ћу остати на дужности директора Пореске управе, рекао Иван Симич и негирао да сада истовремено прима плату у Пореској управи и од Програма УН за развој. Симич је истакао да има жељу да у Пореској управи заврши процес увођења обједињене наплате пореза, као и реорганизацију филијала.

Директор Пореске управе Иван Симич изјавио је да ће до краја године донети одлуку да ли му се исплати да и даље буде на тој функцији, имајући у виду да му је плата вишеструко мања него што зарађују директори других пореских управа у Европи, и него што је зарађивао у Словенији.

Симич је на конференцији за новинаре прецизирао да плату прима само као директор Пореске управе, чији нето износ је, када се одбију трошкови стана и путовања, око 1.325 евра месечно, а да је, док је био саветник бившег министра Млађана Динкића, плату добијао од Програма Уједињених нација за развој (УНДП).

Он је подсетио да је у августу прошле године дошао на место Динкићевог саветника и да је склопио уговор са УНДП, од којег је месечно добијао нето приход од 1.637 евра у просеку, када се одбију трошкови, и то до августа ове године.

Истакао је да је желео да и на месту директора настави да прима накнаду од УНДП-а уместо плату у Пореској управи, али да је Агенција за борбу против корупције донела одлуку да то није могуће.

Симич, који је на челу Пореске управе од 1. фебруара ове године, навео је да је у Пореској управи формално запослен од 1. јула ове године, и да је током јула и августа примао плату и као директор и накнаду од УНДП-а, а да од 1. септембра добија само плату директора Пореске управе.

Симич је нагласио да је на чело Пореске управе у Србији из Словеније дошао јер му је то био изазов и да је имао жељу да реформише порески систем Србије, и да је био свестан да реформатори увек имају потешкоћа.

Он је истакао да има жељу да у Пореској управи заврши процес увођења обједињене наплате пореза, као и реорганизацију филијала.

"Ја ово волим и желим да радим, више волим да кажем да сам мање плаћен него да сам преплаћен", рекао је Симич истичући да је одлука на њему да ли му се исплати да и даље ради као директор Пореске управе, и да има још 27 дана до краја године да то одлучи.

Симич је од 2006. до 2008. године био директор Пореске управе Словеније. У августу 2012. године постављен је за саветника министра финансија и привреде Србије Млађана Динкића, задужен за реформу пореског система.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи