Читај ми!

Николић опет кандидат за члана Савета гувернера

За члана Савета гувернера НБС Одбор за финансије одлучио је да предложи Ивана Николића. Николићу је мандат на тој функцији истекао 13. новембра.

Скупштински Одбор за финансије одлучио је да Скупштини предложи да за члана Савета гувернера Народне банке Србије изабере Ивана Николића, којег је за ту функцију предложила Српска напредна странка.

За избор Николића, коме је мандат на тој функцији истекао 13. новембра ове године, гласало је седам од 11чланова Одбора, а изабран је на период од пет година.

Противкандидат Николић био је Слободан Илић, кога је предложила посланичка група Заједно за Србију.

Николић је члановима Одбора, поред осталог, рекао да је запослен у Економском институту, да је аутор многих пројеката и научних радова и да припрема докторат.

На питање шта сматра приоритетима, одговорио је да је то прихватање европских стандарда, као и валутна стабилност и стабилност нивоа девизних резерви, одржавање довољног нивоа девизних резерви које ће очувати ликвидност државе према иностранству.

"Народна банка не може изоловано да се бави тешко наплативим кредитима и у томе мора да јој помогне Европска централна банка", рекао је поред осталог Николић.

Избор Николића зачлана Савета НБС биће разматран по хитном поступку и стављен на дневни ред текуће седнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи