Читај ми!

Индонежани инвестирају у Инђију

"Индоадриатик" ће на парцели од 500 ари у Инђији изградити фабрику за производњу резанаца, по лиценци индонежанске фирме "Индофуд". Вредност инвестиције је 11 милиона евра, а почетак изградње фабрике најављен је за пролеће. Инвеститори из Индонезије "резервисали" још два хектара у индустријској зони.

Компанија "Индоадриатик" од данас је званично власник парцеле од 500 ари у Инђији на којој ће изградити фабрику за производњу резанаца "индоми", по лиценци индонежанске фирме "Индофуд".

Вредност инвестиције је 11 милиона евра, а почетак изградње фабрике најављен је за пролеће.

Фабрика ће имати 140 до 200 запослених, а проширењем производног капацитета наредних година планирано је запошљавање још 140.

Председник Општине Инђија Петар Филиповић казао је на потписивању уговора о купопродаји земљишта, да су инвеститори из Индонезије "резервисали" још два хектара у индустријској зони, те сматра да ће и друге индонежанске компаније доћи у Инђију.

Амбасадор Индонезије у Србији Семуел Самсон рекао је да је потписивање овог уговора први корак у производно-економској сарадњи две земље и додао да Србија може постати "главна капија" Индонезије у Европи.

Потписивању уговора о купопродаји земљишта присуствовали су и војвођански секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић и представници инвеститора "Бавазир групе" и "Салим гроупе".

Компанија "Индофуд" основана је 1990. године у Џакарти и бави се производњом прехрамбених производа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи