Синдикати наставили сарадњу с Радуловићем

Савез самосталних синдиката Србије и УГС "Независност" наставиће сарадњу с министром привреде Сашом Радуловићем. Потребна је конструктивна комуникација, саопштено након састанка министра и лидера та два синдиката.

Лидери два репрезентативна синдиката у Србији - Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) и Уједињених гранских синдиката "Независност", Љубисав Орбовић и Бранислав Чанак, наставиће сарадњу с министром привреде Сашом Радуловићем, саопштило је то министарство.

На састанку Радуловића са Орбовићем и Чанком, пише у саопштењу, "исказана је велика спремност за сарадњу, и сагласност да, поред неслагања око појединих питања, мора постојати конструктивна комуникација".

Орбовић и Чанак су прошле недеље изашли из радне групе која припрема измене Закона о раду, а поједина струковна удружења два репрезентивна синдиката затражила су смењивање министра, јер нису задовољни решењима за предузећа у реструктурирању.

Радуловић је данас са челницима репрезентативних синдиката разговарао о изменама Закона о раду, стању у привреди и плановима за 153 предузећа у реструктурирању.

Оцењено је да је важно да се социјалним дијалогом дође до одрживих решења у интересу радника, послодаваца и државе, навело је Министарство привреде.

Иначе, СССС је уз подршку швајцарске организације СЛА направио брошуру "Колективним уговором до достојанственог рада". Та брошура би требало да буде основа за израду стратегије за колективно преговарање у условима кризе. У њој су наведена основна обележја социјалног дијалога, и начин на који се најбоље долази до постизања социјалног дијалога.

За понедељак, 2. децембар, заказан је нови састанак министра привреде са представницима два репрезентативна синдиката на којем ће се разговарати о улози синдиката у процесу достављања "личних карата" предузећа у реструктурирању јер радници, како је саопштено, испаштају због неодговорности руководилаца тих предузећа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи