Читај ми!

НИС-у награда "Ист капитала"

Награда шведске компаније "Ист капитал" у категорији "Откриће године", додељена Нафтној индустрији Србије. НИС прва енергетска компанија у свету и прва српска компанија која је примила ово престижно признање, саопштено из тог предузећа.

НИС је добитник престижне награде, коју додељује шведска компанија Ист капитал, у категорији "Откриће године" и тиме је постала прва енергетска компанија у свету и прва српска компанија која је примила ово престижно признање.

У образложењу награде, која је уручена на свечаној церемонији у Стокхолму, наводи се да је НИС, једна од највећих вертикално интегрисаних компанија у Југоисточној Европи, прошла кроз огромну трансформацију од продаје 2008. године.

"Модернизација, увођење нових технологија и унапређење пословних процеса су НИС, из предузећа које је правило губитке, довели до високо профитабилне компаније са профитом од 500 милиона долара у 2012", наводи се у образложењу.

У исто време, како се додаје, НИС је направио огроман напредак у корпоративном управљању.

Ист капитал је основан 1997, седиште компаније је у Стокхолму, управља са 3,6 милијарди евра средстава, има, канцеларије у Хонг Конгу, Кијеву, Луксембургу, Москви, Ослу, Паризу и Талину.

Та компанија је са 0,24 одсто учешћа у капиталу други по величини мали акционар НИС.

Генерални директор НИС Кирил Кравченко рекао је да ова награда представља признање да је компанија на правом путу и да су инвестиције у развој и иновације од две милијарде евра у последње четири године довеле до правих резултата.

Друго, награду нам додељује акционар који нас познаје боље од осталих и који пажљиво мотри на наше пословне потезе, рекао је Кравченко.

Кравченко је обећао да ће НИС наставити да послује транспарентно, да унапређује ефикасност и да улаже у раст и развој 1,5 милијарди евра у овој и у наредне две године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи