Читај ми!

Мркоњић и Кинези о завршетку обилазнице

Министар саобраћаја Милутин Мркоњић разговарао са представницима Чајна машинери инжењеринг корпорејшна о учешћу те компаније на завршетку обилазнице око Београда.

Завршетак радова на обилазници око Београда био је тема разговора министра Милутина Мркоњића са делегацијом Чајна машинери инжењеринг корпорејшна.

Како се наводи у саопштењу Министарства саобраћаја, састанак Мркоњића и кинеских представника значи завршетак друге фазе преговора с кинеском државном компанијом и улазак у коначно дефинисање свих аспеката посла на обилазници око Београда, посла вредног око 350 милиона евра.

Истиче се да су Мркоњић и чланови кинеске делегације "у другој рунди преговора" усагласили садржај наредних корака који се односе на затварање финансијске конструкције, односно дефинисање начина кредитирања завршетка саобраћајне обилазнице око Београда.

На основу међудржавног уговора комплетна процедура знатно се убрзала, али није одбачена ни могућност повлачења средстава од кинеске Ексим банке под повољним условима, са чиме су се кинески представници у потпуности сагласили, констатовано је у разговорима.

Делегацију кинеске државне компаније предводио је генерални директор
кинеске компаније Веј Хињи.

Према оцени стручњака, радови на обилазници око Београда, која је део аутупута на Коридору 10, могли би да буду завршени за 17 месеци.

Завршетком те деонице, како се истиче, саобраћај у Београду ће се изместити из ужег градског језгра и у великој мери растеретити и побољшати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи