Излазак из кризе, али не на терет грађана

Циљ економских мера је излазак из кризе, али не на терет грађана већ проналажење неких нових начина за то, рекао Ивица Дачић. Премијер је одбацио тврдње да се Србија налази пред банкротом и навео да морамо да преживимо, али да "влада није никакав зид плача па да кукамо".

Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да је циљ економских мера излазак из кризе, али не на терет грађана већ проналажење неких нових начина за то.

"Смањити плате и пензије то зна свако. Има ли нешто ново што неко не зна, хајде да видимо", упитао је Дачић на заједничкој конференцији за новинаре.

Он је одбацио тврдње да се Србија налази пред банкротом, додавши да када Србија већ није банкротирала претходних 20 година у много тежим временима, онда неће ни сада. "Морамо да преживимо, али влада није никакав зид плача па да кукамо", рекао је премијер Србије.

Одбацивши инсинуације да је данашња седница влада отказана због евентуалних неслагања по питању економских мера, Дачић је као главни разлог навео недостатак времена, прецизирајући да није било ни предвиђено да се економске мере данас нађу на дневном реду и да ништа се необично не дешава.

Дачић је подсетио новинаре да је јуче разговарао с вицепремијером Александром Вучићем, министром привреде и финансија Млађаном Динкићем и гувернерком НБС Јоргованком Табаковић о економској ситуацији, проблемима који нису нови и начинима како да се ти проблеми реше.

"С једне стране имамо фискалну дисциплину, потребу да се дође до финансијске консолидације и смањења дефицита, али с друге стране треба да се омогући привредни раст", рекао је Дачић и додао да на није било предвиђено да се приликом јучерашњег састанка доносе одлуке о економским мерама, нити да се оне данас на седници владе обелодане.

Премијер је казао да ће разговори о економским темама бити настављени и с осталим представницима коалиције, с људима из Фискалног савета, Савета за привредни опоравак, Социјално економског савета и с другима.

"Нема никаквих дилема нити свађа, само се ради о томе које мере применити", додао је Дачић и истакао да ни у свету, а камоли у Србији не постоји јединствено мишљење о томе како лечити економски систем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи