Новосадски послодавци за Динкићеве мере

У Удружењу предузетника и Унији послодаваца Новог Сада позитивно се оцењују најављене мере Министарства финансија и привреде о смањењу пореза на зараде, повећању доприноса за пензионо осигурање и повећању неопорезивог дела зараде.

Председник Удружења предузетника и Уније послодаваца Новог Сада Славко Новаковић позитивно је оценио најављене мере Министарства финансија и привреде о смањењу пореза на зараде са 12 на 10 одсто и расту неопорезивог дела плате.

Новаковић је рекао да су послодавци управо неке од тих мера и тражили на састанцима са министром финансија и привреде Млађаном Динкићем.

"Увек је на првом месту био мањи порез на плате", рекао је Новаковић. Оценио је да је то почетак мера које тек треба да донесу резултат и да је битно да се подстакне социјални дијалог Владе, синдиката и послодаваца.

"Не треба дочекивати на нож најављене мере. Хајде да причамо и преговарамо", предложио је Новаковић.

Рекао је да ће ускоро имати процену ефекта најављених мера на привреду и додао да ће уследити нови разговори са Министарством.

Новаковић је оценио да укупно оптерећење на зараде у Србији кроз порезе и доприносе за пензијско и здравствено осигурање не би требало да буде веће од 50 одсто и додао да је тренутно између 65 и 68 одсто.

"Тражили бисмо и више, али морамо бити свесни у којем стању се налази и буџет. Нама је важно да се крене ка тих 50 одсто", напоменуо је Новаковић и оценио да ће смањење оптерећења на плате омогућити да сви почну да плаћају обавезе.

Министар Млађан Динкић најавио је да ће после празника предложити смањење пореза на зараде, повећање доприноса за пензионо осигурање са 22 на 24 одсто и повећање неопорезивог дела зараде са 8.700 на 11.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи