Читај ми!

ПКС: Могуће ниже цене уља и шећера

Цене уља и шећера у Србији могле би да буду ниже и до 10 процената, каже стручњак Привредне коморе Србије Војислав Станковић. Постоје велике залихе сунцокрета и уља а суша није значајно угрозила производњу шећера, каже Станковић.

Постоји простор за нижу цену уља и шећера од око 10 одсто а да произвођачи не остваре губитак, каже Војислав Станковић из Привредбе коморе Србије. 

"По нашем мишљењу у Привредној комори, цене јестивог уља су у овој постојећој консталацији односа понуде и тражње релативно високе и постоје услови да иду ниже, а да произвођачи не остваре губитак", рекао је Станковић за Танјуг.

Произвођачи уља, додао је, суочени су са великим залихама сунцокрета али и јестивог уља, па чак нуде и Робним резервама да откупе извесну количину те основне животне намирнице. Због такве ситуације треба очекивати пад цене јестивог уља у наредном периоду, рекао је Станковић.

Слична је ситуација и са шећером јер прошле године произвођачи нису имали значајније губитке због суше. Пренете су и залихе из претходне и ове године док су и цене на берзама изузетно ниске.

"Домаћа цена шећера с једним падом од пет до 10 процената и даље је конкурентна у односу на берзанску цену", рекао је Станковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи