Испуњена већина услова за чланство у СТО

Србија испунила већину предуслова за чланство у СТО, рекао министар Расим Љајић и додао да је остало да се окончају билатерални преговори са Индијом, Бразилом и Украјином. Прва прилика да Србија постане чланица СТО је министарска конференција у децембру, рекао генерални секретар за трговину ЕУ Петер Вeлас.

Mинистар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић разговарао је са замеником генералног секретара за трговину Европске уније Петером Веласом о изазовима са којима се Србија сусреће на путу ка пуноправном чланству у Светској трговинској организацији (СТО).

Заменик генералног секретара за трговину Европске уније Петер Велас истакао је током сусрета да је чланство Србије у Светској трговинској организацији један од неопходних услова за пријем наше земље у ЕУ, додавши да у процесу приступања СТО, пред Србију неће бити постављен ниједан услов који не важи за преосталих 159 држава чланица ове међународне организације.

Потпредседник Владе Републике Србије Расим Љајић обавестио је Петера Веласа да је Србија испунила већину предуслова за чланство у СТО и да је остало да се окончају билатерални преговори са Индијом, Бразилом и Украјином, као и да се у по једном члану измене три тренутно важећа законска прописа.

Љајић је нагласио да је чланство у Светској трговинској организацији један од спољнополитичких приоритета актуелне Владе, а Петер Велас је изразио спремност ЕУ да Србији пружи сваку врсту подршке на том пут.

Велас је додао да је прва прилика да Србија постане чланица овог форума, Министарска конференција СТО, која ће у децембру ове године бити одржана у Индонезији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи