Градња Јужног тока почиње у децембру

Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић поновио да ће изградња гасовода Јужни ток кроз Србију почети у децембру ове године и да ће домаће грађевинске фирме са партнерским компанијама изводити радове вредне између 600 и 800 милиона евра. Крак гасовода и кроз Републику Српску.

Радови на изградњи гасовода Јужни ток кроз Србију, вредни између 600 и 800 милиона евра, почињу у децембру, потврдио директор Србијагаса Душан бајатовић. Крак гасовода ићи ће и ка Републици Српској, рекао је Бајатовић у разговору са министром енергетике Републике Српске Жељком Ковачевићем.

"Почетак изградње је у децембру, небитно да ли ће бити која недеља тамо или овамо", рекао је Бајатовић после разговора са Ковачевићем.

Бајатовић је рекао да ће крак Јужног тога, капацитета две милијарде кубних метара, пролазити и кроз Републику Српску све до Бањалуке због чега ће у том ентитету бити изграђене две гасне централе.

Жељко Ковачевић је рекао да је делегација Републике Српске добила уверавања од Бајатовића да ће крак Јужног тога ићи кроз тај ентитет, због чега је основана фирма "Гас рес", а да се очекује и посета представника руског Гаспрома.

Бајатовић је рекао да ће гасне централе у Србији бити у Новом Саду, Панчеву, Нишу, на Новом Београду и можда у Параћину.

Директор Србијагаса каже да ће ускоро бити расписани и тендери за набавку цеви и
компресора за Јужни ток.

Бајатовић није желео да коментарише несугласице између њега и министарства енергетике поводом будуће реорганизације Србијагаса и додао да је реч о "концепцијском неслагању", о чему ће више речи бити у наредним данима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи