Читај ми!

Сертић: Коморе треба реорганизовати

Како би привреда Србије постала ефикаснија, систем комора треба што пре реорганизовати да би постао замајац развоја и увести принцип једног шалтера на коме ће странке моћи да добију пуну заштиту својих интереса, каже председник ПКС Жељко Сретић.

Председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић изјавио је да коморски систем у Србији мора што пре да се промени, како би се прилагодио и постао замајац привредног развоја земље.

Сертић је у интервјуу агенцији Бета казао да се увелико већ ради на свим питањима од важности за реорганизацију коморског система.

Према његовим речима, у плану је и увођење саветничког сервиса и принцип једног шалтера на коме ће странке моћи да поставе своје питање или изложе проблем и у најкраћем времену добију одговор и пуну заштиту својих интереса.

"Онога тренутка када буде јасно да привредни субјекти у Србији могу уз помоћ коморског система да унапреде своје пословање и остваре профит, тада се више неће постављати питање обавезног или добровољног чланства у комори", указао је Сертић.

Он је нагласио и да је у Србији основни проблем то што се већ постојећи законски прописи не примењују у потпуности.

"Став ПКС-а је да се на сваком закону може радити да он буде бољи и прилагођенији реалном животу. Залагаћемо се да се сви закони и примењују, а да се све препреке које у њима постоје уклоне, отварајући пут за бржи привредни раст. У том смислу ће се још више интензивирати сарадња с ресорним министарствима и свим телима одговорним за спроводјење закона", казао је Сертић.

Он је додао да ће ПКС разморити могућност да преузме руковођење Београдским сајмом, "ако  би то могло бар мало да унапреди привредни развој Србије".

Према његовим речима, циљ новог руководства ПКС-а је и да пословни простор чији је ПКС власник стави у функцију привредника, јер, како је нагласио, "добри домаћини не продају, већ чувају, оплемењују и користе пословни простор, као простор који ће омогућити привреди Србије да створи нову вредност".

Сертић је рекао да верује да ће имати политичку подршку да спроведе планирано, прецизирајући да, "када је план добар и када се могу реално очекивати позитивни резултати, није тешко добити подршку свих актера".

"Наше је да у најкраћем року спроведемо промене, иновирамо принципе рада, ујединимо и оснажимо своје редове и сигуран сам да подршка неће изостати", казао је председник ПКС-а. 

Сертић је привредник из Новог Сада, а за председника ПКС-а изабран крајем марта, пошто је дотадашњи председник Милош Бугарин поднео оставку, незадовољан постигнутим резултатима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи