Читај ми!

НИС помаже општине и градове

НИС и челници 10 градова и општина потписали Споразум о сарадњи у вредности од 90 милиона динара. Споразумом предвиђено улагање НИС-а у пројекте области спорта, културе, науке, заштите животне средине и помоћи социјално угроженима.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко потписао са челницима десет општина и градова у Србији, у којима та компанија послује, споразум о сарадњи у реализацији пројеката из области спорта, културе, науке, заштите животне средине и помоћи социјално угроженима, вредан око 90 милиона динара.

Споразум који доноси побољшање укупне друштвене и инвестиционе климе, кроз веће учешће НИС-а у решавању конкретних локалних проблема, потписан је са Новим Садом, Нишом, Панчевом, Зрењанином, Кикиндом, Новим Бечејем, Житиштем, Кањижом, Србобраном и Чачком.

Позив за јавни конкурс за пројекте у локалним заједницама у којима НИС послује, а чији је слоган "Заједници заједно" траје до 10. маја.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко рекао је да та компанија већ пет година реализује програм сарадње са локалним заједницама у Србији, подсетивши да је прошле године вредност пројекта била око 87 милиона динара.

"Надам се да ћемо заједно са грађанима да изаберемо најбољи пројект за бољи живот у Србији, за развој Србије", рекао је Кравченко.

Ове године је новина то што је промењен начин доделе средстава која ће у потпуности бити дељена кроз јавни конкурс, објављен на сајту НИС-а.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да средства која тај град буде добио неће бити утрошена само за пројекте инфраструктуре, већ и за културно-уметничке манифестације по којима је Нови Сад познат.

"Свака помоћ нам је добродошла и за нас је веома важно да НИС настави да послује са седиштем у Новом Саду и јача своју инвестициону политику у Србији и директно пуни буџет Новог Сада плаћајући порез и зараде својим запосленима", рекао је Вучевић.

Градоначелник Зрењанина Иван Бошњак истиче да тај град има проблеме са одржавањем локалних путева које је пребачено на локалну самоуправу.

"Такође и сви остали аспекти заштите животне средине су свакако за нас значајни због решавања питања отпада и материја које се при прооизводњи нафте јављају", каже Бошњак.

Градоначелник Чачка Војислав Илић објашњава да је тај град спремио више пројеката.

"Ја нећу сам одлучити за шта ће се средства утрошити. Сигурно да ће бити уложена тамо где је најпотребније", најављује Илић.

Осим увођења руског језика у школе, већина самоуправа отвориће и одељења за нафтно-гасна занимања ради запошљавања младих у НИС-у. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи