Читај ми!

Уговор о продаји карата "Јата" и "Етихада"

Потписан уговор о заједничкој продаји карата државних авио-компанија Србије и Уједињених Арапских Емирата. Споразум ће омогућити "Јату" да постави свој код "ју" на летове за 22 дестинације у саобраћајној мрежи компаније из УАЕ. "Етихад ервејз" ће истовремено моћи да постави свој код "ey" на 23 европска лета "Јата".

Државне авио-компаније Србије и Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) потписале су у Београду уговор о заједничкој продаји карата за своје летове ("код шер").

Председиник "Етихад ервејза" Џејмс Хоган и генерални директор "Јата" Владимир Огњеновић оценили су на заједничкој конференцији за новинаре да је тај уговор први, веома значајан корак у сарадњи две авио-компаније.

Огњеновић је истакао да ће сарадња са "Етихадом" допринети да се приход "Јата" повећа, али је додао да и даље остаје на снази план Владе Србије за опоравак "Јата". 

Он је рекао да ће следећи кораци у сарадњи, ако их буде, бити у обостраном интересу обе компаније.

"Јат ервејз" ће крајем маја или почетком јуна у саобраћај увести нова авионе типа "ербас", најавио је Oгњеновић и додао да су пилоти већ на обуци.

Хоган је додао да ће се о могућим следећим корацима сарадње "Етихад" изјаснити пошто проучи пословање "Јата".

Данашњи споразум омогућиће "Јату" да постави свој код "ју" на лет Абу Даби–Београд који ће "Етихад" увести 15. јуна, и на летове за још 21 дестинацију у саобраћајној мрежи компаније из УАЕ.

"Етихад ервејз" ће, истовремено, моћи да постави свој код "еy" на 23 европска лета "Јата".

Огњановић је рекао да ће споразум омогућити "Јатовим" путницима да преко "Етихада" лете јефтиније до Аустралије и Блиског истока, а наредних седмица ће са "Ер Берлином", партнерском компанијом "Етихада", моћи да лете и за Северну Америку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи