Читај ми!

Фирме из Србије на сајму у Хановеру

Више од шест и по хиљада компанија из целог света излагало на Сајму науке и технологије у Хановеру. Девет фирми из Србије представило се на националном штанду. Послови се, ипак, најчешће не склапају на штандовима, већ каснијим преговорима са потенцијалним партнерима.

Интеграција индустрије била је главна тема сајма науке и технологије у Хановеру. Посетиоци су за пет дана видели промоције нових технолошких развоја индустрије. На једном од највећих сајмова у свету, излагало је више од 6.500 компанија из целог света, а међу њима и десет из Србије.

Највећи светски сајам индустрије, одржава се у највећем сајамском простору на свету. На једанаест тематских изложби, могла су се видети најновија чуда аутоматизације у индустрији, погонске технике или обновљиве енергије.

Директор Хановерског сајма индустрије Оливер Фрезе објашњава да се на Хановер Месеу види цео процес од настанка идеја до готовог производа.

"По томе је овај сајам јединствен у свету, нико други то не нуди", каже Фрезе.

Излазак на сајам за једну компанију кошта неколико десетина хиљада евра. За оне који то не могу да приуште, решење су национални штандови, збирно место на коме је ове године излагало девет фирми из Србије.

То је инвестиција која се увек исплати, кажу они који редовно посећују сајмове. "Генеко" је једини самостални излагач из Србије, који годинама готово сву производњу извози широм света.

Борислав Бојковић из "Генека" каже да је интернет додатни алат како би се лакше комуницирало, али да је "пресудно да имате лични контакт и стекнете поверење неког са ким ћете да радите".

Послови се, ипак, најчешће не склапају на штандовима, већ каснијим преговорима са потенцијалним партнерима.

Никола Мирковић из часописа "Индустрија" истиче да је важно да уследи добра комуникација и касније, како би сви послови били реализовани.

Грешка коју многе фирме праве је одустајање од излагања на сајмовима. Један или два "безуспешна" одласка, можда односе новац, али доносе реноме међу озбиљним потенцијалним партнерима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи