Велико интересовање за мини-хидроцентрале

За доделу енергетских дозвола за изградњу малих хидроелектрана у Србији пријавило се 1.380 инвеститора за 317 локација, изјавила министарка енергетике Зорана Михајловић. Пријаве још недељу дана, каже министарка.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић изјавила је у Сурдулици да се на јавни позив Министарства за доделу енергетских дозвола за изградњу малих хидроелектрана у Србији пријавило 1.380 заинтересованих инвеститора за 317 локација.

Михајловић је рекла да ће се на пријаве чекати још недељу дана, а да ће потом комисија министарства енергетике о њима одлучивати и да се средином маја већ очекује ранг листа потенцијалних инвеститира за градњу мини хидроелектрана.

Михајловић је рекла да је план да прве хидроелектране буду изграђене 2015. и 2016. године.

Регион Власине је препун локација за изградњу малих хидроелектрана а на јавни позив се јавило око 40 заинтересованих из Власотинца и 138 из Сурдулице, рекла је Михајловић.

Михајловић каже да за мале хидроелеткране мора да постоји јавни позив како би се омогућила прегледна додела дозвола и добили квалитетни инвеститори за тај посао у Србији, који ће допринети отварању нових радних места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи