Читај ми!

Потписан уговор о преузимању РБВ

Развојна банка Војводине од понедељка престаје да постоји, а сви њени депоненти од тог дана постају клијенти Поштанске штедионице, на основу уговора о преузимању депозита, дела кредита и имовине РБВ.

У Новом Саду потписан је уговор којим Поштанска штедионица преузима депозите, део кредита и имовине Развојне банке Војводине.

Развојна банка Војводине од понедељка престаје да постоји, а сви њени депоненти од тог дана постају клијенти Поштанске штедионице и настављају да слободно располажу својим новцем.

Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман каже да се ради о износу од 17,5 милијарди динара које ће преузети Поштанска штедионица депозита правних лица, односно преузети готовине, као активу готовине у вредности од милијарду.

"Преузеће и нешто више од 500 милиона кредита грађана и хартије од вредности које ће емитовати републичка и покрајинска влада и с друге стране Развојни фонд покрајине ће преузети имовину од шест милијарди и 300 милиона динара", каже Радоман.     

Иако Развојна банка престаје да постоји у понедељак, банкомате су блокирали и врата за клијенте затворили већ у петак. Ипак, 70 хиљада њених штедиша - грађана, предузетника и компанија, немају разлога да брину, кажу у Влади.

На исти начин Поштанска штедионица је крајем прошле године преузела депозите Нове Агробанке. Преузела је и њене раднике, што неће бити случај са више од 500 запослених у Развојној банци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи