Разјашњене недоумице са "Делезом"

У разговору министра Расима Љајића и представника трговинског ланца "Делез Србија" разјашњене недоумице о остваривању идеје "социјалне корпе". У Компанији кажу да је за њих концепт прихватљив и да ће размотрити на који начин могу да подрже добровољну акцију, коју су прихватили трговински ланци и поједини произвођачи.

Представници трговинског ланца "Делез Србија" истакли су да је за њих прихватљив концпет социјалне корпе и да ће размотрити начин на који компанија може да подржи ту добровољну акцију, саопштило је Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Министар Расим Љајић на састанку са представницима "Делеза", које је предводио генерални директор Дејвид Вандер Скурен, разјаснио све недоумице које су се претходних дана појавиле у вези са реализацијом идеје социјалне корпе, наводи се у саопштењу.

Представници "Делеза" су истакли да је "за њих прихватљив концепт социјалне корпе, чија је реализација у току, и да ће у наредном периоду размотрити модалитете на које та компанија може подржати ову добровољну акцију, коју су прихватили трговински ланци и поједини
произвођачи прехрамбених и хигијенских артикала у Србији".

Саговорници су се сагласили и да је прави пут за пун развој тржишта у Србији подршка концепту слободне конкуренције и принципима који стварају услове за предвидиво пословање свих актера на тржишту, наводи се у саопштењу.

Како је раније саопштено, у социјалну корпу, која треба да понуди јефтиније производе за основне животне потребе, требало би да уђе 10 до 15 робних група и да буду у просеку јефтинији за око 10 одсто.

Трговци сами бирају које артикле ће понудити по најповољнијим условима и колики ће бити попусти на тај производ.

Концепт социјалне корпе је спровођење декларације потписане с трговинским ланцима крајем прошле године којој су приступили највећи трговински ланци. Декларацију су потписали Делез, Меркатор, Идеа, ДИС, Веропулос, Метро, Гомекс и Универекспорт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи