Динкић: Најскупље је да умре град

Покретање производње у смедеревској Железари проузроковаће финансијске губитке, али би највише коштало да умре један град, рекао министар Млађан Динкић. Ми тренутно калкулишемо са ограниченим губитком од око 20 милиона долара, каже министар финансија.

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је да ће покретање производње у Железари Смедерево проузроковати финансијске губитке, али да би највише коштало да умре један град.

"Ми тренутно калкулишемо са ограниченим губитком од око 20 милиона долара. Ништа боље није ни у свету. Када би данас глобално индустрија челика била руковођена тиме да ли челичане производе добитак или губитак, нико не би производио челик јер све послују са губитком", изјавио је Динкић за дневник Блиц.

Он је оценио да ће покретање производње имати и неке екстерне ефекте, јер ће поновни рад утицати и на неке друге привредне гране.

"Такође и бруто друштвени производ ће нам, ако челичана крене да функционише, бити већи за око пет одсто", рекао је Динкић.

Он је рекао да ће, ако дође било ко од озбиљних светских компанија и изрази жељу да уђе у стратешко партнерство, власништво или било који облик пословно-техничке кооперације, Влада Србије ући у разговоре без много формалности и тендера.

Говорећи о евентуалном интересовању страних компанија за Железеру Смедерево, Динкић је рекао да је стигло неколико понуда за техничку и пословну кооперацију.

"Интерес су показали италијански Дуферко, Доњецкстил и компанија Рината Ахметова из Украјине, а председник (Томислав) Николић ме је обавестио и о заинтересованости једне руске фирме", рекао је Динкић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи