Читај ми!

План Б за Железару

Руска компанија "Уралвагонзавод" још увек није одговорила на понуду за смедеревску железару. Како РТС сазнаје у Влади, инициран је састанак државног врха како би се размотрио план Б за Железару, јер рок за подношење обавезујућих понуда за стратешког партнера истиче сутра у 17 часова.

Рок за подношење обавезујућих понуда за стратешког партнера смедеревске железаре истиче сутра у 17 часова, а од јединог понуђача, "Уралвагонзавода", још нема коначне информације. Због значаја Железаре, не само за Смедерево већ за читав металски комплекс земље, како РТС сазнаје у Влади, иницирано је сазивање што хитнијег састанака државног врха, са председником и премијером, како би размотрили план Б.

Наш извор у Влади наводи да ће после састанка са донетим решењима упознати руководство и синдикате Железаре. Састанак са руководством Железаре биће одржан у петак, 1. марта.

Подсећамо, тендер за Железару објављен је 8. октобра прошле године, а први рок за подношење понуда био је 26. децембар, па је продужен до краја фебруара.

Од августа већина радника је на принудном одмору и прима 60 одсто плате.

Претходни тендер за продају Железаре, расписан 18. априла прошле године, није био успешан, пошто ниједна од три компаније које су поднеле пријаве за учешће – "Јунајтид плзен" са седиштем у Луксембургу, "Доњецк стил груп" из Украјине и "Урал мајнинг енд металурџикал компани" из Русије – није доставила понуду.

Железара "Смедерево" је од јануара 2012. у власништву државе Србије пошто је дотадашњи власник, амерички "Ју-Ес стил", одлучио да је прода за један долар јер је фабрика имала губитке.

Асоцијација слободних и независних синдиката најавила је да ће у петак, 1. марта, организовати протест радника Железаре, ако Влада Србије до тада не обезбеди покретање производње.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи