Читај ми!

Додељена награда "Предузетник године"

Оснивач компаније "Бак", инжењер електротехнике Дарко Будеч, добитник је награде "Предузетник године" коју је доделила Међународна ревизорско-консултантска компанија "Ернст и Јанг". Будеч ће следеће године представљати Србију на избору за светског предузетника године у Монте Карлу.

Инжењер електротехнике и оснивач компаније "Бак", Дарко Будеч добитник је награде "Предузетник године", коју је доделила Међународна ревизорско-консултантска компанија "Ернст и Јанг".

Будеч је истакао да за њега ова награда представља подстрек у даљем раду и додао да компанија "Бак" ради по светским стандардима, када је у питању квалитет и да су почели да извозе своје произвозе у 24 земље широм света.

Компанија "Бак" до сада је добила 12 награда за дизајн, а Будеч је подсетио да је основана 1992. године и да се бави индустријским дизајном и производњом светиљки.

"Наши даљи планови односе се на то да интернационализујемо наш бренд у свету и кренућемо са отварањем представништава у другим земљама", рекао је Будеч, који ће половином идуће године представљати Србију на избору за светског предузетника године у Монте Карлу.

Име добитника награде, која се први пут додељује у Србији саопштила је министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић, која је том приликом истакла да је додела награда окупила људе који имају заједничку визију напретка, заједничке погледе на резултате, као и успешне људе који су показали да имају квалитет и стручност.

Осим главне награде за "Предузетника године" додељене су и награде у две категорије - Иновативни предузетник године за иновативна решења у производњи или услугама, а добитник тог признања је Сава Маринковић, оснивач фирме "Телескин", која нуди иновативна решења у дијагностици меланома и другим областима бриге о здрављу.

Награда је додељена и за категорију брзорастући предузетник године, компанији, која је остварила значајан раст прохода и обима пословања.

Добитник те награде је Бранко Милутиновић, један од оснивача комапније "Нордеус" - привредног друштва које се бави рачунарским технологијама, а позната је по томе да је њихова симулација фудбалског менаџмента "Топ 11" најигранија спортска онлајн игра на свету са више од два и по милиона дневних корисника.

Награда "Предузетник године", установљена пре 26 година, сматра се најпрестижнијом наградом у свету за достигнућа у предузетништву, а додељује се у више од 50 земаља.

Србија је прва земља са простора бивше СФРЈ која ће имати свог представника на избору за предузетника године који "Ернст и Јанг" организује у Монте Карлу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару