Читај ми!

Италијански "Аунде" улаже у Јагодини

Компанија "Аунде" из Италије отвара фабрику у Јагодини, у којој ће се запослити 100, а у наредне две године још 200 радника. Наш план је да у Србију пребацимо комплетну производњу седишта за "фијат 500л", каже директор компаније Енрико Верњано.

Представници италијанске компаније Аунде и руководства града Јагодине потписали су уговор о изградњи фабрике у том граду, која би требало да почне у фебруару.

"Аунде груп", која има 86 фабрика у 26 држава, како је речено на конференцији за новинаре након потписивања уговора, одлучила се управо за Јагодину због добрих услова које јој је град понудио, али и на препоруку власника фабрике "Андреа Конфециони" која ће отворити своју фабрику у јагодинској индустријској зони, у децембру.

Према речима председника Скупштине града Јагодина, Драгана Марковића Палме, дефинитивни договор је постигнут почетком октобра, када је привредна делегација боравила у Италији.

"Аунде" запошљава преко 12 000 радника. У фабрици у Јагодини у старту ће бити запослено 100, и у наредне две године још 200 радника.

"Изабрали су Србију и Јагодину јер постоји политичка и привредна сигурност и зато што дајемо најбоље услове и поштујемо све потписане међународне уговоре" рекао је Марковић и подсетио да је фирма "Аунде", у склопу мера за привлачење страних инвестиција, од државе добила 6000 евра по запосленом раднику.

Говорећи о почетку радова на изградњи фабрике "Аунде", Марковић је рекао да ће, уколико временски услови дозоволе, они почети крајем фебруара, а поводом полагања камена темељца, најавио долазак премијера Ивице Дачића и неколико министара.

"За Србију је такође битно, када већ дајемо субвенцију страним инвеститорима, да они, својим производима, нису конкуренција домаћим фабрикама и да неће бити угрожено српско тржиште, посебно ако се зна да више увозимо, а мање извозимо", нагласио је Марковић.

Директор компаније "Аунде" за Србију, Енрико Верњано, захвалио је граду Јагодини на отворености која је показана током трајања договора о пословној сардњи и спремности да се административне процедуре обаве у најкраћем могућем року.

"Аунде производи платна и делове седишта за аутомобиле и наш пројекат који је предвиђен биће 3500 квадрата и у старту ће се запослити 100 радника, а током наредне две године још 200", најавио је Верњано.

Према његовим речима, планирано је да се у Србију пребаци комплетна производња седишта за "фијат 500л". "То је веома амбициозан пројекат на коме радимо већ две године, јер комплетно израђујемо та седишта, додао је Верњано.

Фабрика "Аунде" биће изграђена у Индустријској зони поред Коридора 10, чија близина представља посебну погодност за инвеститоре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару