Читај ми!

Српски привредници у Бечу

Привредно-политичка делегација из Србије боравила је у Бечу како би привукла стране инвеститоре. У делегацији је било 80 привредника из целе Србије. Потенцијали Србије добро су познати аустријским привредницима. Међутим, простора за сарадњу још има.

У организацији Скупштине града Јагодине, привредно-политичка делегација боравила је у Бечу, како би привукла стране инвеститоре. У делегацији је било 80 привредника из целе Србије.

Потенцијали Србије добро су познати аустријским привредницима. Међутим, простора за сарадњу још има.

Регионални директор за Југоисточне Европу Привредне коморе из Беча Гинтер Зухер рекао је да је на Западном Балкану, Србија најзанимљивије тржиште, али мора много тога да се поправи, посебно када је реч о инфраструктури.

Према његовим речима, одговара им то што су јефтине сировине и што је на располагању способна, млада радна снага.

У Србији већ послује више од 400 аустријских предузећа.

"Град Крушевац има и конкретних резултата кад је Аустрија у питању, Хенкел је купио Мериму и десет година је активно укључен у привредном животу Крушевца, а све више и у друштвеном животу града", рекао је градоначелник Крушевца Братислав Гашић.

Председник Скупштине града Јагодине и шеф посланичке групе ЈС-а Драган Марковић рекао је да морамо да направимо неку економску сарадњу зато што статистички подаци говоре, да Аустрија увози у Србију випе од 500 милиона евра, а да Србија увози у Аустрију око 300 милиона. Како је рекао потребно је да се бар приближимо.

Аустрија је један од највећих инвеститиора у Србији. У аустријским фирмама ради око 21.000 наших људи. Привредници Беча, који је трећи пут изабран за град са највећим квалитетом живота, заинтресовани су за сарадњу у областима инфраструктуре туризма и заштите животне средине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару