Читај ми!

"Србијагас" проналази стратешке партнере

"Агроживу" и Азотари Панчево "Србијагас" је пронашао стратешке партнере, рекао генерални директор тог предузећа Душан Бајатовић и најавио да би у првој половини 2013. требало да буду пронађени партнери и за Метанолско-сирћетни комбинат и ХИП Петрохемију.

Генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић рекао је да је "Србијагас" има стратешке партнере за "Агрожив" и Азотару Панчево и најавио да би у првој половини 2013. требало да буду пронађени партнери и за Метанолско-сирћетни комбинат и ХИП "Петрохемију".

Код "Петрохемије" пре свега рачунам на договор са "Гаспром њефтом" који би заједно са "Србијагасом" требало да преузму управљање том компанијом, како би она успешно пословала, рекао је Бајатовић.

Бајатовић је, подсетивши да је "Србијагас" те фирме преузео због дугова за гас, нагласио да је циљ да буду нађени стратешки партнери којима је основна делатност као и код фабрика које преузимају и да социјални програми буду договорени са синдикатом.

"Србијагас" је на примеру Стакларе Параћин показао да се проблеми тих фирми могу успешно решити, навео је Бајатовић.

Бајатовић је изнео да је Стаклара Параћин први пут била продата за само 100.000 евра, а када је је након преузимања продао "Србијагас" за њу је добијено 35 милиона евра, уз пристојан социјални програм за вишак запослених, а биће направљена и нова фабрика.

Никада није било идеја да "Србијагас" те фирме трајно задржи, него да их реструктурира, омогући да не буду изгубљена радна места и да се после за њих нађе стратешки партнер, прецизирао је генерални директор.

Бајатовић је рекао како је руководство "Србијагаса" спртемно да ту причу доведе до краја.

"Можда смо могли то да урадимо и током ове године, али познато је да када су избори у Србији, практично све стане", напоменуо је Бајатовић.

"Србијагас", како је истакао Бајатовић, очекује да ће, продајом тих предузећа или евентуалним изласком на берзу компаније, покрити постојеће минусе и вратити новац који је уложен у производњу у тим кћеркама фирмама.

Такав план за поменута предузећа је економски здрав и враћа улагања која је дао Србијагас, а с друге стране обезбеђује јасну перспективу за та предузећа, закључио је генерални директор "Србијагаса".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару