Читај ми!

"Шнајдер електрик" шири пословање у Србији

Компанија за производњу електроенергетске опреме "Шнајдер електрик" најавила да ће наставити да шири пословање у Србији.

Француска компанија за производњу електроенергетске опреме "Шнајдер електрик" најавила је да ће наставити да шири пословање у Србији, где запошљава око 850 људи.

Директор компаније "Шнајдер електрик" за Србију и Црну Гору Драгољуб Дамљановић рекао је на конференцији за новинаре да се у Новом Саду налази глобални центар те компаније за развој софтвера за управљање електродистрибутивним мрежама.

Како је прецизирао, "Шнајдер електрик" је куповином шпанског Телвента, у септембру 2011. постaо власник развојног центра те компаније у Новом Саду, који за домаће и страно тржиште производи софтвер који омогућава уштеде у дистрибуцији струје.

"Планирамо да наставимо запошљавање. Сваки нови посао у иностранству захтева 50 до 100 нових људи", рекао је Дамљановић.

"Шнајдер електрик", који у новембру обележава 10 година од оснивања фирме у Србији, има партнере и на српском тржишту, од дистрибуције производа до производње.

"У Србији три фабрике производе електроопрему по лиценци Шнајдер електрика, а њихови производи се кроз мрежу компаније пласирају на тржиште широм Европе и света", рекао је директор компаније.

Дамљановић је прецизирао да фабрика Мелпо из Добановаца производи опрему за нисконапоска постројења и извози 30 одсто, а да је започета сарадња и са копанијама "СНЕ Енерџи" из Чачка и "Елнос БЛ" из Батајнице, са годишњим обимом производње од око милион, односно 700.000 евра.

Поред тога, у Србији је у рад пуштено неколико мини хидроелектрана са опремом Шнајдер електрика и једна соларна електрана, а тренутно се ради и на обнови комплетне опреме на хидроелектрани "Ђердап 2" и систему одсумпоравања гасова у термоелектрани "Костолац Б".

"Спектар пословања "Шнајдер електрика" је од утичнице до трафостанице", рекао је Дамљановић и најавио да ће се Шнајдер електрик такмичити са другим компанијама да добије неке делове послова у грађи гасовода Јужни ток.

Дамљановић је подсетио да је та компанија договорила комплетно управљање Јадранским нафтоводом (Јанаф).

"Шнајдер електрик" је интернационална компанија са седиштем у Паризу, специјализована за област управљања енергијом и запошљава више од 130.000 људи у више од 100 земаља у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару