Читај ми!

Нишке цигарете на азијском тржишту

Симболичним стављањем налепнице "експорт" на кутијама са робом произведеном у Србији, америчка компанија "Филип Морис" и званично је почела извоз цигарета у Азију. Влада Србије учиниће све како би помогла страним инвеститорима да остварују што боље резултате у нашој земљи, рекао Александар Вучић у Нишу.

Цигарете проиведене у фабрици "Филип Морис" у Нишу, ускоро ће се наћи на тржишту Јапана и других азијских земаља, као и у 14 земаља ЦЕФТЕ. Симболичним стављањем налепнице "експорт" на кутијама са робом произведеном у Србији, америчка компанија је и званично почела извоз цигарета у Азију.

Слању прве пошиљке у Нишу присуствовао је потпредседник Владе Александар Вучић, који је рекао да ће Влада учинити све како би створила повољан економски и инвестициони амбијент и помогла страним инвеститорима да остварују што боље резултате у нашој земљи. 

"Даћемо све од себе да и законском регулативом и подзаконским актима, створимо услове за остваривање задатака важних за нашу земљу, а то су већи број радних места, већа производња и већи извоз", рекао је Вучић, додајући да Србија страним инвеститорима треба да буде партнер у правом смислу те речи.

"Не треба да тражимо од њих нешто за нас, већ да тражимо шта је оно што ми можемо да помогнемо, како би постизали бољи пословни резултат и како би земља смањила спољноитрговински дефицит", казао је Вучић.

Вучић је подсетио да компанија "Филип Морис" на име акциза и ПДВ-а, учествује са шест одсто пихода у буџету Србије.

"То је за нас не само задовољавајућа чињеница, већ и велика обавеза и одгворност у будућности", рекао је потпредседник Владе.

Вучић је замолио домаћине и генералног директора Рајлија да свуда у свету говоре да је у Србији не само могуће, већ и да је добро инвестирати и да нашој земљи на тај начин помогну у доводјењу нових инвеститора, који ће бити успешни као компанија "Филип Морис".

Вучић је рекао да представници те фирме кажу својим пословним пријатељима у свету да у Србији постоји уређен систем и да су инвеститори добродошли, наводећи да ће Србија радити на даљем скраћивању бирокртатских процедура, да је већ укунула 138 прафискалних намета и да доноси нови Закон о јавним набавкама и нови Закон о јавним предузећима. 

Потпредседник владе је казао да је поносан што је у Србији створен производ који задовољава строге критеријуме земаља у које се извози, а то су 14 земаља ЦЕФТЕ и Азије.

Рајли је рекао да ће у наредној години "Филип Морис" извести у Тунис трећину својих цигарета, произведених у Нишу, као и да ће обим производње у овој години бити повећан за 30 одсто, а извоз за 70 процената.

Он је навео да ће у 2012. години компанија на име акциза и ПДВ-а у републички буџет уплатити око 383 милиона евра.  

"Резултати потврђују водећу позицију компаније на домаћем тржишту цигарета и та позиција је достигнута и очувана, захваљујући партнерству и сарадњи са више од 530 домаћих добављача, више од 600 пољопривредних произвођача и 14.000 малопродаваца широм земље", рекао је Рајли.

"Филип Морис" ће у фабрици у Нишу, наредне године, како је планирано, произвести 13 милијарди цигарета. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару