Читај ми!

Сенић: Штедљив буџет за 2013. годину

Министарство финансија је предложило изузетно штедљив буџет за 2013. годину, рекао државни секретар у том министарству Влајко Сенић и додао да ће Влада Србије данас усвојити предлог буџета.

Државни секретар Министарства финансија Србије Влајко Сенић изјавио је то министарство предложило изузетно штедљив буџет за 2013. годину.

Сенић је рекао да је добио уверавање из Београда да ће Влада Србије данас усвојити предлог буџета за 2013. годину.

На тај начин Сенић је одговорио на питање новинара да појасни своју изјаву на почетку данашсњег Самита гувернера и министара финансија региона да није сигуран да ће Влада данас усвојити предложени буџет за наредну годину, јер је изузетно штедљив.

"Било је тешко донети буџет који предвиђа дефицит од 3,5 одсто БДП-а у кратком року након ребаланса овогодишњег буџета, којим је буџетски дефицит био седам одсто", рекао је Сенић.

Он је истакао да су у предлогу буџета за 2013. године смањене свесубвениције осим буџетских подстицаја пољоприреди и да су субвенције Министарства финансија смањене за 10 милијарди динара.

"Фискална консолидација, одношно уштеде које би требало да буду постигнуте у државној каси, износе око 900 милиона до милијарду евра", рекао је Сенић на самиту гувернера и министара финансија региона у Милочеру, у Црној Гори.

Сенић је истакао да су значајно смањене субвенције и обезбеђена централизација свих прихода буџетских корисника.

Како је рекао Сенић, буџет је припреман у договору с Међународним монетарним фондом с којим Србија, према његовим речима, има "добре и искрене односе".

"Још није јасно да ли ћемо се договорити с ММФ-ом о новом аранжману, али су односи с том институцијом много бољи него пре неколико недеља када је техничка мисија ММФ-а боравила у Србији".

Према наводима медија, нацртом буџета Србије за 2013. годину планирани су приходи од 956,4 милијарде динара, а очекивани расходи су 1.076 милијарди динара.

Самит гуверенера и министара финансија у Милочеру организује београдски недељник НИН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару