Читај ми!

Мркоњић са представницима финансијских институција

На састанку представника Светске банке, Европске инвестиционе банке и Европске банке за обнову и развој и министра саобраћаја Милутина Мркоњића, оцењено је да је пројекат Коридора 10 веома добар и да се регионални путеви добро одржавају.

Пројекат одржавања, санације и безбедности регионалних путева у Србији веома је добар и одвија се без проблема, оцењено је на састанку министра саобраћаја Милутина Мркоњића и представника Светске банке, Европске инвестиционе банке и Европске банке за обнову и развој.

Они су на састанку у Влади Србије разговарали о наставку реализације тих пројеката, као и о активностима које се одвијају на путном Коридору 10, саопштено из Министарства.

Вођа програмског тима и главни економиста за транспорт у Светској банци Бахер Ел - Хифнави је рекао да, што се тиче пројеката на одржавању регионалних путева, цена остаје иста.

„Остаје исти и износ од 500 милиона долара, колико је одобрено да се стави на располагање путној привреди Србије у наредном периоду", истакао је Ел - Хифнави.

Министар Мркоњић је изразио задовољство досадашњом сарадњом, као и начином на који се спроводи нешто промењен, али веома ефикасна стратегија међународних финансијских институција које раде на реализацији пројеката са усаглашеним смерницама.

Средства која се могу активирати средином фебруара следеће године, биће уложена у оно што је одавно усаглашено између Владе Србије, ресорног министарства, и наших изврсних сарадника из три велике финансијске институције, нагласио је Мркоњић и додао да су на најмању могућу меру смањени проблеми када је реч о експропријацији на Коридору 10.

"Пре неколико дана обишли смо деоницу на Коридору 10 до границе са Бугарском, и потпуно делим ваше мишљење да је квалитет радова на веома високом нивоу", рекао је Мркоњић представницима међународних институција.

Он је додао да је "буџетом Владе за наредну годину предвиђено довољно средстава како би се извршила комплетна експропијација, што ће отклонити и последњу, истина сада већ малу, препреку за завршетак читавог посла".

Представници међународних институција, који заједничким средствима и обједињеном стратегијом са Владом Србије учествују у овом послу, оценили су да је "овај пројекат веома добар и да се одвија без проблема", и то по стриктној подели која подразумева да Светска банка инвестира између 70 и 80 милиона, Европска инвестициона банка 100, а Европска банка за обнову и развој исти износ, док је део који улаже Влада Србије око 110 милиона долара, саопштило је министарство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару