Читај ми!

Подвиг је бити успешна пословна жена

Жене су права покретачка снага и морамо да им омогућимо подстицај за укључивање у предузетништво, каже министарка Верица Калановић. Прави је подвиг бити успешна предузетница, јер жене морају да направе баланс између породице и каријере, оцењује Калановићева.

Мушкарци доминирају у области предузетништва, па сви морамо да радимо на томе да схватимо да су жене права покретачка снага и да им омогућимо подстицај за укључивање у предузетништво, поручила је министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Студија о женском предузетништву ће, у оквиру Недеље малих и средњих предузећа, бити предочена у петак.

Уочи представљања студије, министарка је оценила да је, имајући у виду тешку економску ситуацију, бити успешан предузетник храброст и успех, а да је подвиг када су у питању жене, које морају да направе баланс између породице и каријере.

Због тога је, како је указала министарка, посао свих да раде на томе да се схвати да су жене права покретачка снага.

"Оне се у одређеним ситуацијама саме организују, али нема правих материјалних стимуланаса, који ће на прави начин подстаћи жене да се укључе у бизнис и да, раме уз раме, буду са мушкарцима када је реч о економији", рекла је Калановићева за РТС.

Жене у Србији углавном су власнице микропредузећа, која запошљавају до десеторо људи, навела је министарка Калановић и напоменула да је само четири одсто малих и средњих предузећа регистровано на жене.

Због тога што је проценат жена на које се води имовина неупоредиво мањи него што је то случај са мушкарцима, жене имају потешкоће да дођу до средстава из кредита, указала је министарка.

Према њеним речима, жене у урбаним срединама су најспремније да се упусте у предузетништво, а реч је о онима које су средње животне доби и које су образоване.

"Најмање их је тамо где је најтеже – у јужној и источној Србији, а подједнако их има у Београду, Војводини и централној Србији. Осамдесет одсто жена предузетница су удате и имају децу", навела је Калановићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару