Читај ми!

Ускоро јефтина струја и током дана

ЕПС прихватио захтев за увођење два сата јефтине струје током дана, изјавила министарка енергетике Зорана Михајловић и додала да се само чека сагласност Агенције за енергетику.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић изјавила је да је "Електропривреда Србије" дала позитиван одговор на захтев о увођењу јефтине струје дневно у трајању од два сата и да се сада чека одговор независне Агенције за енергетику.

"Оног тренутка кад добијемо одговор агенције, тог тренутка се креће у реализацију два сата јефтине струје", рекла је Михајловићева новинарима после обиласка Термолектране "Никола Тесла Б" у Обреновцу.

Како је прецизирала, Министарство енергетике послало је захтев Агенцији за енергетику још пре седам дана, али се и даље чека њихов одговор.

"Није ми јасно зашто већ седам дана немамо тај одговор", рекла је министарка.

Михајловићева је навела и да је ЕПС дао временски и динамички оквир како је могуће увести два сата јефине струје дневно и да ће то јавности бити накнадно саопштено.

Министарка енергетике рекла је и да је "Електропривреда Србије" у потпуности спремна за наступајућу грејну сезону и изразила уверење да неће бити проблема у електроенергетском систему.

Како је објаснила, угља има довољно, а ремонти трају само недељу дана, што је занемарљиво у односу на оно што је до сада урађено.

"Оно што може да буде проблем и због чега Влада Србије припрема одређене мере јесте питање топлана", рекла је Михајловићева и додала да ће бити обезбеђене довољне количине мазута, али да је то решавање проблема само на кратак рок и да је неопходно уредити ствари на системски начин.

Михајловићева је истакла да топлане морају да повећају своју економску и финансијску стабилност и да понашање унутар самих топлана мора бити другачије, чиме ће се влада и Министарство енергетике позабавити у наредном периоду.

Генерални директор ТЕНТ-а Петар Кнежевић истакао је да је до сада завршено 11 ремонта, да се два приводе крају и да ће бити завршени до половине октобра, чиме ће ТЕНТ потпуно бити спреман за зиму.

Како је објаснио, реч је о великим капиталним захватима за ревитализацију, али и повећање снаге и енергетске ефикасности у ТЕНТ-у.

Кнежевић је истакао да је та термоелектрана у потпуности спремна за грејну сезону кад је реч о залихама угља и да на депонији у ТЕНТ-у Б има 700.000 тона, а у ТЕНТ-у А 800.000 тона угља.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару