Читај ми!

Богати под лупом порезника

Од октобра би требало да почне испитивање порекла имовине богатих, али и унакрсна процена имовине и примања. Циљ да се наплати порез на имовину која нема покриће, каже за РТС Владимир Илић.

Према најавама министра финансија и привреде Млађана Динкића, од октобра би требало да почне испитивање порекла имовине богатих, али и унакрсна процена имовине и примања. Стечајни управници ће први морати да доказују порекло своје имовине.

Гостујући у Дневнику РТС-а, бивши директор Пореске управе Владимир Илић рекао је да је циљ да се наплати порез на имовину која нема покриће. Према његовим речима испитиваће се сви они који имају велика богатства, а која не могу да оправдају својим приходима.

"Раскорак се креће од 1 до 10, па и 100 пута, испитиваће се људи блиски криминалу, злоупотребе у приватизацији, а и део политичара", рекао је Илић.

На питање да ли ова иницијатива покренута како би се попуниле рупе у буџету, Илић каже да је крајњи циљ да се исправи направда, да се покаже да смо озбиљна држава која је спремна, не само да наплати приходе које је некад изгубила, већ да стави до знања неким људима да није могуће да поседују толику имовину, а да никоме не полажу рачуне.

Илић је подсетио да поступак почео средином 2006. године и да није било политичке воље да се настави, за шта су, како је рекао, одговорни влада и они који су водили јавне финансије у том периоду.

"Држава мора да покуша да наплати те изгубљене приходе", рекао је Илић и додао да Млађан Динкић заправо почиње тамо где је стао 2006. године као министар.

"Администрација мора озбиљно да се спреми, Влада миора да буде одлучна, у правосуђу мора да се обезбеди виши степен специјализације за ту врсту предмета, да тај поступак буде од почетка јасан и транспарентан и да буде врло једноставан", закључио је Илић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару