Читај ми!

Бачевић: Без злоупотреба у РТБ Бор

У процесу приватизације РТБ-а Бор није било злоупотреба нити криминалних радњи у пословњау, изјавио министар Милан Бачевић у Бору.

Министар рударства Милан Бачевић изјавио је, поводом гласина да је у Рударско-топионичарском басену Бор било злоупотреба током процеса приватизације и криминалних радњи у пословању, да те оптужбе не стоје.

"Ја не искључујем да је таквих појава било раније, али тиме треба да се бави неко други. Постоје истражни органи чији је то посао, то није посао Владе Србије, није посао Министарства рударства, просторног планирања и природних ресурса", рекао је Бачевић новинарима после разговора са пословодством РТБ-а Бор.

Бачевић је пренео да је видео документа и дефинитивно се уверио да те спорне приватизације које су се одвијале у Бору, ни на који начин нису везане за садашњи менаџмент РТБ-а.

"Овај басен показује тенденцију интензивног развоја. Ја сам овде на прослави Дана рудара сазнао да су просечна примања у басену 70.000 динара", рекао је Бачевић и оценио да је, у временима у којима живимо, то данас респектабилни износ у Србији, а поготово за Бор.

Ако пословодство РТБ-а, које предводи генерални директор Благоје Спасковски, оствари своје планове и изгради фабрику сумпорне киселине, нову топионицу и отвори нова рудна лежишта, онда је сигурно да ће се просечна зарада рудара у борском басену попети на много респектабилнији ниво, рекао је Бачевић.

"Нађите ми ви данас у Србији неки комбинат који запошљава 5.000 до 6.000 људи као што је то случај у Бору. Такав пример не можете да нађете", рекао је ресорни министар и нагласио да зато не види никакав разлог за незадовољство.

Бачевић је, међутим, поручио да његове лепе изјаве о РТБ-у Бор не значе да стање не може да буде боље и додао да мора да буде боље јер постоје све предиспозиције за то - од природних богатстава и способног менаџемента до врло добре цене бакра на светским берзама.

Тимочка крајина има и друга природна богатства, јер осим руде бакра има и налазишта ретких минерала и других метала, богата је чистом водом и геотермалном енергијом указао је министар, додајући да има пуно људи који се тиме врло активно баве, тако да треба имати стрпљења и прве резултате треба очекивати за две до три године.

Како је најавио Бачевић, у Мајданпеку би врло брзо требало да крене са радом фабрика за израду златног накита, од које се очекује већи приход јер накит од злата има много већу цену на тржишту, него изливен у полугама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару