Читај ми!

Кркобабић: Пензије сигурне

Пензије су сигурне и редовно ће бити исплаћиване до краја године, то гарантују средства у буџету, рекао потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић гостујући у емисији "Око". Влада је ефикасна и брже ради од претходне, каже Кркобабић.

Ребалансом буџета за 2012. годину предвиђена су средства за исплату пензија, тако да нема знака питања када је о пензијама реч, рекао је потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић гостујући у емисији Око.

(Овде можете погледати/преузети емисију "Око економије")

За наредни месец најавио је и тзв. тринаесту пензију, односно уплату од четири хиљаде динара пензионерима са најнижим примањима, објаснивши да ће пензионери са месечним примањима мањим од 15 хиљада динара моћи на "тринаесту пензију" да рачунају док се не поправе економске прилике у држави.

Критике појединих економиста да је та транша више оштетила буџет него што је помогла пензионерима, Кркобабић сматра неоснованим.

"Било је разних мишљења, али 4 милијарде динара, колико ће до краја године бити исплаћено, нису угрозиле економску стабилност државе", каже Кркобабић.

Објашњава да ће и наредних годину дана биће примењван принцип да пензије прате плате.

"Идуће године ћемо видети колико ћемо буџетом моћи да предвидимо. У сваком случају, у априлу ће бити повећане и плате и пензије, такође за два одсто, а у октобру се враћамо на стари систем усклађивања плата и пензија са кретањем потрошачких цена на мало", каже потпредседник Владе.

Кркобабић сматра да је модел социјалног програма који се спроводи у Београду добар и да би га требало спроводити и у целој Србији, а истовремено сматра да би и поједине локалне самоуправе требало да преузму део одговорности и помогну и пензионерима и најугроженијим становницима.

Влада ефикаснија од претходне

Кркобабић каже да је Влада ефикасна и да брже ради од претходне. Сматра да је 50 дана мало времена да би требало сачекати бар 100 дана да би се оцењивао било чији рад.

"Влада је ефикаснија од претходне, нема телефонских седница, а ако треба, седнице се одржавају и два пута дневно", наводи потпредседник Владе.

На питање о департизацији и именовању директора у јавним предузећима, Кркобабић одговара да "стручни људи треба да воде предузећа" и да инсистира на компетентности а не на политици.

Постављање потпредседника ПУПС-а Милана Кркобабића на место директора ПТТ-а оцењује као логичан потез.

"Он је врхунски руководилац партије који се показао и у Београду протеклих година", каже потпредсеник Владе, који је истовремено и председник ПУПС-а.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару