Читај ми!

Пољопривредни сајам у Крушевцу

Инсистираћемо да се аграрни буџет увећа до 2014. године на пет одсто од укупног буџета, изјавио министар пољопривреде Горан Кнежевић отварајући Пети пољопривредни сајам у Крушевцу. Предлог је да се сточарима подели по 500 килограма кукуруза за сваку краву, како би могли да прехране грла до пролећа, истако је Кнежевић.

Пољопривредни произвођачи ће убудуће моћи да рачунају на већу помоћ државе, обећао је министар пољопривреде Горан Кнежевић који је отворио Пети пољопривредни сајам у Крушевцу.

Кнежевић је истакао да су повећање аграрног буџета, планирање пољопривредне производње, сигурне инвестиције и јединствена аграрна политика, стратешке ствари на којима ће Министарство пољопривреде у наредном периоду инсистирати.

"Обећавамо да ћемо већ у 2014. години имати аграрни буџет који ће износити пет процената од укупног републичког буџета", рекао је Кнежевић.

Пољопривредни произвођачи ће, како је истакао, у наредном периоду моћи да планирају своју производњу, односно знаће шта држава може да им пружи, а ресорно министарство ће их мотивисати да улажу и инвестирају, водећи рачуна о равномерном регионалном развоју.

У разговору са излагачима, сточарима, који су указивали да су принуђени да продају стоку јер не могу да јој обезбеде храну,  Кнежевић је рекао да Министарство пољопривреде разматра мере помоћи сточарима.

Предлог је, како је објаснио, да се сточарима подели по 500 килограма кукуруза за сваку краву, како би могли да прехране грла до пролећа.

Локална самопурава ће, према речима градоначелника Крушевца Братислава Гашића, пољопривредницима посветити много већу пажњу него до сада, а план је да се, не само Крушевац већ читав Расински округ, врати на место које му припада.

Пољопривредни сајам у Крушевцу организовали су Буџетски фонд за подстицање развоја пољопривреде и Канцеларија за пољопривреду Града Крушевца.

На сајму учествује више од 100 излагача, међу којима су највећи произвођачи сточне хране, средстава за прихрану и заштиту биља, семенске робе, баштенске опреме, алата, пољопривредне механизације и опреме, као и осигуравајуће куће и банке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару