Читај ми!

Стижу уље и шећер из робних резерви

Како би се заштитило тржиште и обезбедила нормална снабдевеност становништва, Влада Србије донела одлуку да се из робних резерви прода пет милиона литара рафинисаног сунцокретовог уља и 5.000 тона шећера.

Влада Србије донела је одлуку да се из робних резерви интервентно прода пет милиона литара рафинисаног сунцокретовог уља и 5.000 тона шећера, како би се заштитило тржиште и обезбедила нормална снебдевеност становништва овим намирницама.

Како је саопштила Канцеларија за сарадњу с медијима, малопродајна цена уља ће износити 142,56 динара за литар, а шећера до 95,05 динара по килограму.

Влада Србије усвојила је и закључак да се пензионерима, чија пензија не прелази 15.000 динара, исплати једнократна помоћ у износу од 16.000 динара. Помоћ ће бити исплаћивана квартално у износу од по 4.000 динара. Први део помоћи ће бити исплаћен наредне недеље.

Влада је усвојила и предлоге за измену 16 закона у области правосуђа, саобраћаја, пољопривреде, туризма, приватизације, заштите животне средине и енергетике.

Предложеним изменама закона предвиђено је укидање 63 парафискална намета и такси. До сада је Влада Србије предложила измене закона према којима се укида 138 парафискалних намета и такси на републичком и локалном нивоу.

Влада је донела и одлуку о престанку важења одлуке о оснивању Агенције за хемикалије, даном ступања на снагу Закона о изменама и допунама Закона о хемикалијама. Права и обавезе ове агенције преузима Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине.

Донета је и одлука о престанку важења одлуке о оснивању Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност Србије, даном ступања на снагу Закона о изменама Закона о заштити од јонизујућих зрачења и о нуклеарној сигурности. Права и обавезе ове агенције преузима Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару