Радујко напушта Телеком

Генерални директор "Телекома Србија" Бранко Радујко поднео је захтев за разрeшење са досадашње функције. Напуштам овај посао задовољан постигнутим, а свом наследнику желим још боље резултате, поручио Радујко.

Генерални директор "Телекома Србија" Бранко Радујко поднео је захтев Надзорном одбору те компаније за разрешење са садашње функције.

Радујко је изразио наду да ће Телеком и у наредном периоду наставити да доминира на све конкурентнијем тржишту и да остварује добре пословне резултате.

Он тврди да је у протекле четири године и седам месеци, колико је обављао послове генералног директора, "Телеком" прошао кроз многе изазове - тешку економску кризу у земљи, потпуну либерализацију тржишта, пад потрошачке моћи корисника и наплате потраживања, велике кредитне обавезе, снажан притисак негативних курсних разлика на билансе компаније и дуг процес продаје већинског пакета акција који није успео".

Сви наведени разлози су током наведеног периода, успорили развој компаније, наводи се у саопштењу Радујка.

Упркос свему томе, у овом периоду остварене су, како наводи Радујко, три рекордне пословне године и сачувана је доминантна позиција на тржишту.

"Када сам преузео овај посао, Телеком је био 80 одсто домаћа компанија, а данас је у стопроцетном власништву Србије."

Радујко истиче да су за време док је он био на челу Телекома, реализоване инвестиције у мрежу и опрему од 740 милиона евра, извршена исплата дивиденди акционарима од 300 милиона евра, од чега 80 процената у буџет Републике Србије.

Истовремено, смањен је број запослених у компанији за 9,1 одсто и број лица ангажованих изван радног односа за 31 проценат, без присилног отпуштања, док је број корисника фиксне телефоније на истом нивоу, упркос либерализацији овог сегмента тржишта, каже се у саопштењу.

Као успех остварен у току његовог мандата Радујко наводи и чињеницу да је у мобилној телефонији, после пет година веома оштре конкуренције, одржана водећа позиција "Телекома" и по броју корисника и по одлазном саобраћају, док је у у сегменту интернета и мултимедије, остварен вишеструки раст.

Радујко се на крају захвалио акционарима на досадашњем поверењу и подршци, сарадницима и запосленима у компанији, синдикатима и пословним партнерима, стручној јавности и медијима, а пре свега милионској армији корисника услуга Телекома.

"Напуштам овај посао задовољан постигнутим, а свом наследнику желим још боље резултате", истиче Радујко, уз напомену да ће каријеру "наставиити као професионалац у менаџменту стране корпорације која послује и у нашој земљи."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару