Читај ми!

Аустријанци преузели "Стару планину"

Управљање над хотелом "Стара планина" у наредних 15 година преузео аустријски ланац "Фалкенштајнер". Власништво и даље државно, али је добра вест што ће та компанија развијати хотелски бизнис на Старој планини, рекао државни секретар у Министарству финансија и привреде Горан Петковић.

Аустријски ланац "Фалкенштајнер" преузео је управљање над хотелом "Стара планина" у наредних 15 година, објавила је та компанија најављујући и да ће 1. новембра отворити новоизграђени хотел на Новом Београду са четири звездице, у који је уложила 45 милиона евра.

"Власништво је и даље државно, као што је и било, али је добра вест што ће у наредних 15 година та компанија развијати хотелски бизнис на Старој планини", рекао је државни секретар у Министарству финансија и привреде Горан Петковић.

"Фалкенштајнер" ће остваривати за то одређену накнаду као управљач, који се намирује из оствареног прихода тако да су они мотивисани да остваре добру зараду за државу, рекао је Петковић.

Он је навео да се та компанија пријавила на јавни позив, на којем су били једини понуђач додајући да су на себе преузели маркетинг и продају аранжмана.

"Фалкенштајнер" ће, према његовим речима, донети на Старој планини савремени хотелски бизнис какав имају само поједини београдски хотели, као и породични туризам, у којем ће све бити прилагођено деци.

Надамо се да ће градити и нови хотел на Старој планини, као и још два хотела у Београду, с обзиром на то да намеравају да у Србији укупно имају пет хотела, рекао је Петковић.

Он је навео да је циљ да држава на Старој планини у наредних пет година има смештајне капацитете од између пет и шест хиљада соба, и да хотел "Стара планина" може да прими око 3.000 гостију.

Представници "Фалкенштајнера" су најавили на конференцији за новинаре да ће рекламирати Стару планину и довести бројне стране госте.

Хотел на Новом Београду у блоку 11А имаће 171 собу и апартман, од чега 28 "ројал" соба, ресторан, пословни и СПА центар и друге луксузне садржаје и намењен је, пре свега, пословним гостима. Петковић је истакао да Београд има мањак хотела са четири и пет звездица и да ће нови хотел обогатити понуду престонице.

"Фалкенштајнер" има 32 брендирана хотела у шест држава, управља низом хотела широм Аустрије, Хрватске, Чешке и Словачке, а под њиховим именом су и тзв. "градски хотели" у Бечу, Прагу, Братислави и Палерму.

Хотел на Старој планини је отворен 25. децембра 2011. године и у њега је држава из буџета инвестирала више од 30 милиона евра, што је прва "гринфилд инвестиција" у домаћи туризам у протеклих 20 година.

Председник Управе "ФМТГ АГ" Отмар Михаелер је изјавио да су пажљиво размотрили долазак на Стару планину истичући да та локација има велики туристички потенцијал, али и зато што држава веома озбиљно улаже у туризам.

"Држава Србија ће имати пуно користи од овог аранжмана", истакао је Михаелер додајући да ће у хотелу "Стара планина" деца до 10 година имати све бесплатно - смештај, школу скијања и многе друге активности и садржаје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару